Samsung laat weten dat het Enterprise Editions gaat introduceren van een paar van zijn bestaande smartphones. Deze telefoons zijn bedoeld zijn voor zakelijke gebruikers en krijgen onder meer vier jaar lang beveiligings- en firmware-updates zonder extra kosten.

Samsung meldt dat drie smartphones beschikbaar zijn gemaakt als Enterprise Edition: de Galaxy S8, S9 en A8. De S9 krijgt tot maart 2021 maandelijks beveiligings- en firmware-updates en daarna tot maart 2022 gedurende elk kwartaal. Bij de S8 geldt hetzelfde schema, met alles een jaar eerder. De A8 wordt tot januari 2022 maandelijks van updates voorzien.

Een dergelijke ondersteuningsperiode voor de duur van vier jaar komt waarschijnlijk niet beschikbaar voor de reguliere consumentenedities van de genoemde smartphonemodellen. Een woordvoerder van Samsung laat daarover het volgende weten: "Voor de consumentenversies geldt dat deze minimaal twee jaar na de productintroductie, en meestal langer, van updates worden voorzien."

Daarmee verwijst de woordvoerder naar een eerdere belofte van Samsung om goedkopere consumentenmodellen minimaal twee jaar na de release te voorzien van updates. Voor high-end modellen is dat een jaar langer.

Ook andere zakelijke functionaliteit van Samsung, zoals Knox Configure, wordt bij de genoemde smartphonemodellen voor de duur van vier jaar ondersteund. Met deze functie kunnen verschillende toestellen via een webportal worden beheerd en beveiligd. Daarnaast wordt voor vier jaar een functie ondersteund om snel firmware beschikbaar te stellen voor gekoppelde toestellen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment