De berichtendienst WhatsApp wordt, dankzij een update, voorzien van stickerpakketten. Die stickers kunnen gebruikers dan naar elkaar sturen. De plek van de stickers verschilt per besturingssysteem en in dit bericht laten we zien waar je ze precies kunt vinden.

 

WhatsApp

Stickers versturen binnen WhatsApp

In de afgelopen maanden heeft WhatsApp heel wat functies toegevoegd aan de berichtendienst. Niet alleen kun je nu bestanden en gifjes versturen, ook is het mogelijk spraakberichten te verzenden of elkaar te videobellen. Nu komt daar een extra functie bij bovenop, eentje die bijvoorbeeld Telegram-gebruikers bekend in de oren moet klinken: het versturen van stickers. Er wordt nu namelijk een update uitgerold die stickerpakketten toevoegt aan de berichtendienst. Per besturingssysteem verschilt de plek waar je die stickers kunt vinden.

Gebruik je WhatsApp op iOS? Dan vind je de mogelijkheid in een nieuw submenu van de foto- en videosectie. Android-gebruikers kunnen de stickers vinden in een submenu op de plek waar ze ook hun emoji vandaan sturen. Aanvankelijk is er één stickerpakket beschikbaar, maar het is ook mogelijk extra pakketten te downloaden. Ook is er ondersteuning voor third-party pakketten. Mocht je een sticker van iemand krijgen uit een pakket dat je nog niet hebt gedownload, dan kun je dat ook meteen doen door de sticker te selecteren.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment