De goedkoopste Galaxy S9 werd dit jaar gelanceerd met 64GB aan opslaggeheugen, maar volgens een nieuw gerucht is Samsung van plan om de Galaxy S10 met minimaal 128GB uit te rusten. Het opslaggeheugen zou bovendien ook sneller zijn dankzij de introductie van USF 3.0.

 

Galaxy S10 met UFS 3.0

Op een evenement van Qualcomm in Hong Kong maakte Samsung bekend dat de snellere opslagtechnologie, UFS 3.0 genaamd, begin 2019 zijn debuut zal maken op Samsung-apparaten. De UFS 3.0-technologie maakt gebruik van nieuwe verbeteringen in 3D NAND-productie, waardoor de geheugenchip kleiner wordt en twee keer sneller is dan het opslaggeheugen dat op dit moment wordt gebruikt.

Het opslaggeheugen moet de snelheid van je apparaat verbeteren, zoals apps die sneller starten en websites die sneller worden ingeladen. De technologie richt zich tegelijkertijd op de introductie van 5G. Samsung wil UFS 3.0 in de eerste helft van 2019 introduceren en de Galaxy S10-serie lijkt in dat geval de meest voor de hand liggende kandidaat. Het zal er ook voor zorgen dat er meer opslagruimte beschikbaar is, want de technologie is alleen beschikbaar in modules van 128GB, 256GB en 512GB.

De Samsung Galaxy S10 zal naar verluidt beschikken over een 5,8-inch oled-scherm, terwijl de Galaxy S10 Plus een groter 6,44-inch scherm heeft. Onder het scherm zou een ultrasone vingerafdruksensor zijn te vinden, waardoor het niet langer nodig is om een fysieke vingerafdrukscanner aan de achterzijde te plaatsen. De nieuwe smartphones zullen worden aangedreven door de volgende generatie 7nm Qualcomm Snapdragon- en Samsung Exynos-chips.

galaxy s10

Volgens recente geruchten werkt Samsung aan vier verschillende versies van de Galaxy S10, waaronder twee versies van de Galaxy S10 Plus. Het tweede model beschikt over een 5G-modem, hoewel de verwachting is dat deze variant slechts in een aantal regio’s verschijnt. Een afbeelding die werd gepubliceerd op het Chinese Weibo suggereert dat de 5G-versie van de Galaxy S10 Plus de beschikking krijgt over maar liefst 12GB aan werkgeheugen.

Samsung zou de Galaxy S10-serie eind februari op het Mobile World Congress in Barcelona willen presenteren. De lancering zal enkele weken na de presentatie plaatsvinden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment