Apple bracht dinsdag watchOS 5.1 uit, maar trok de update later weer terug. Verschillende gebruikers meldden dat hun Apple Watch onbruikbaar werd. De update voor watchOS 5.1 is niet meer beschikbaar. Dinsdagavond werd de update voor het besturingssysteem van de Apple Watch uitgebracht, maar enkele gebruikers ondervonden problemen tijdens de installatie.

 

apple trekt update apple watch terug vastlopers

De Watch bleef volgens onder meer MacRumors hangen op het laadscherm en was daarna onbruikbaar.

Het probleem lijkt vooralsnog beperkt tot de nieuwe Apple Watch Series 4. Waarschijnlijk zijn niet veel gebruikers getroffen. Degenen die dat wel zijn, moeten waarschijnlijk contact opnemen met Apple.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Apple trok in het verleden al updates voor watchOS, iOS en tvOS terug na klachten van gebruikers.

Dinsdag bracht Apple naast watchOS 5.1 ook een update voor iOS 12 uit. In iOS 12.1 zijn tientallen nieuwe emoji's te vinden en een functie om groepsgesprekken via FaceTime te starten. Ook bracht de update een oplossing voor het cameraprobleem van de iPhone XS en XS Max, waarbij gezichten op selfies werden vervaagd.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment