Het plaatsen van advertenties in de status-weergave van WhatsApp wordt de primaire manier van geld verdienen voor de chatapp, zo zegt een topman. Tot nu toe is WhatsApp sinds zijn oprichting advertentievrij geweest.

Vorige week bevestigde WhatsApp dat de chatapp advertenties zou krijgen in de status-weergave en nu heeft topman Chris Daniels tijdens een bijeenkomst van journalisten in de Indiase stad New Delhi uitleg gegeven, schrijft onder meer NDTV. Gebruikers zullen advertenties van bepaalde bedrijven kunnen blokkeren in de instellingen en advertenties op de status-pagina zelf kunnen 'muten'.

De advertenties zullen de primaire manier worden voor bedrijven om consumenten te bereiken via de chatapp. Een meerderheid van de bevolking in de Benelux gebruikt de app om berichten te sturen en te ontvangen. Het is onbekend hoeveel mensen in het status-gedeelte van WhatsApp komen.

Het is voor het eerst dat moederbedrijf Facebook geld wil verdienen aan WhatsApp. De advertenties op de status-pagina vormen de belangrijkste manier om geld te verdienen, maar Daniels heeft niet gezegd of advertenties ook op andere manieren in WhatsApp zullen verschijnen. De advertenties komen vanaf volgend jaar in de app. Hoe ze er precies uit zullen zien, is onbekend.

De oprichters van WhatsApp, die na de overname voor Facebook blijven werken, zijn inmiddels vertrokken. Van Jan Koum is onbekend wat de reden is, maar Brian Acton verliet het bedrijf mede vanwege Facebooks aandrang om via advertenties geld te verdienen. Acton en Koum waren altijd fel tegen op advertenties in hun chatapp. In de beginjaren hebben zij experimenten gedaan, waarbij gebruikers konden betalen voor WhatsApp. De chatapp heeft wereldwijd 1,5 miljard gebruikers.

Whatsapp

Reacties mogelijk gemaakt door CComment