Door een update kun je de donkere modus van Google Maps voortaan ook permanent inschakelen. Hierdoor hoef je nooit te switchen tussen de dag- en nachtweergave, maar heb je altijd donkere kleuren in de navigatie-app. Dit is hoe je het instelt.

Google Maps donkere modus

Google Maps heeft al een tijdje een nachtmodus, waarmee de interface van de navigatie-app verandert en donkere kleuren toont. Dit is handig voor als je in de avonduren met de applicatie navigeert, en zo minder last hebt van de felle kleuren van je smartphonescherm. De donkere modus wordt automatisch ingeschakeld zodra de avond valt, en zie je ook als je bijvoorbeeld met de auto ondergronds of door een tunnel rijdt.

google maps donkere modus

Door een nieuwe optie, die geleidelijk voor iedereen beschikbaar wordt, kun je de donkere modus als de standaard weergave instellen. De app wisselt dan niet elke keer van modus, maar toont altijd de donkere kleuren. Hiervoor dien je wel even de instellingen van Google Maps in te duiken.

  1. Open Google Maps op je Android-toestel;
  2. Ga naar het hamburgermenu met het knopje linksboven en tik op ‘Instellingen’;
  3. Veeg naar beneden en kies voor ‘Navigatie-instellingen’;
  4. Als je opnieuw naar beneden swipet, zie je onder ‘Kaartweergave’ de optie om het Kleurenscherm aan te passen. Kies hier voor ‘Nacht’ om de donkere modus altijd ingeschakeld te laten.

En dat was het! Zoals je ziet, is het ook mogelijk om altijd voor de dagweergave te kiezen, of weer terug te gaan naar de automatische stand. Dit pas je aan door de stappen hierboven opnieuw te doorlopen.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment