Samsung werkt inderdaad aan een Galaxy F telefoon-serie. Dat blijkt uit de modelcode SM-F900, waarvan nu zeker is dat deze in ontwikkeling is. Mogelijk gaat het hier om Samsung’s eerste echt opvouwbare smartphone. Bovendien duiken de eerste technische details op.

 

samsung galaxy f prototype

Vroeg Galaxy F prototype, met twee aparte schermen

 

Samsung Galaxy F-serie: opvouwbaar?

Lang, lang geleden werkte Samsung aan een opvouwbare smartphone onder de naam Project Valley. Tussendoor leek het er even op dat het toestel uiteindelijk de naam Galaxy X zou kunnen dragen, maar ook dat bleek inmiddels achterhaald. Zo draaide de geruchtenmolen verder, en spuugde recent de naam Galaxy F uit. Deze naam wordt nu ondersteund door een cruciaal stukje bewijs – bevestiging van het bestaan van Samsung’s F-serie.

Onze collega’s van SamMobile ontdekten namelijk dat de Amerikaanse versie van het toestel de modelcode SM-F900U draagt. Om precies te zijn is er een variant voor de provider AT&T in ontwikkeling. Het is vooralsnog de enige toestelversie waarvan het bestaan bevestigd kan worden.

512GB opslag, dual-SIM

Wel komen we nog een paar technisch details van de Galaxy F te weten. Hij is voorzien van 512GB interne opslag. Dat lijkt veel, maar als de F inderdaad Samsung’s eerste opvouwtablet is, dan wordt de eerste versie sowieso een ultra high-end apparaat. Bovendien biedt de Galaxy F plaats aan twee simkaarten, al is dat niet opzienbarend. Tenslotte zijn alle recente Galaxy telefoons dual-SIM toestellen. Het zou vreemd zijn als de Galaxy F hier opeens een uitzondering zou vormen.

Of: een game telefoon?

Hoewel de modelcode SM-F900U bevestigt dat Samsung aan een Galaxy F werkt, is niet 100% zeker dat het hier om een opvouwbare telefoon/tablet gaat. Tenslotte zou er ook nog een heuse gaming smartphone in de Zuid-Koreaanse pijpleiding zitten. Dus hoewel de Galaxy F waarschijnlijk de opvouw-Galaxy is, blijft een korreltje zout verstandig.

Lancering, release

Tot nu toe lijkt er dus alleen een Amerikaanse versie van de Galaxy F in ontwikkeling te zijn. Als de F inderdaad de langverwachte opvouwtelefoon is, dan zal Samsung vermoedelijk volgende week een eerste versie zal tonen – of tenminste, teasen. Op 7 en 8 november vindt in San Francisco namelijk de Samsung Developer Conference plaats. Volgens verschillende geruchten zal het toestel daar in één of andere vorm zijn opwachting maken – al dan niet met een ‘Infinity-V’ display, zoals wij eerder deze week te weten kwamen.

Mogelijk komen we dan ook te weten in welke landen Samsung het toestel uit gaat brengen, en wanneer dat ongeveer gaat gebeuren. Of het toestel ook naar Nederland komt durven we dus nu nog niet te zeggen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment