Twitter gaat een toggle testen, waarbij gebruikers kunnen wisselen tussen een chronologische volgorde van tweets en een volgorde die het algoritme bepaalt. Die functie is er al, maar zit nu diep verborgen in de instellingen.

Twitter

De toggle moet het makkelijker maken voor gebruikers om tweets snel in chronologische volgorde te zien en zo de nieuwste tweets te volgen, https://t.co/QEqLV7VW9Y&quot zegt Twitter. De test vindt plaats in de Twitter-app voor iOS. Het is onbekend of de functie in een later stadium beschikbaar zal zijn op het web of in apps voor andere platforms.

De toggle is een stap in een poging van Twitter om gebruikers meer controle te geven op hun tijdlijn. Nu zet Twitter standaard via een algoritme tweets neer waarvan de software denkt dat gebruikers er interesse in hebben, bijvoorbeeld van mensen en bedrijven die ze volgen en met wie ze veel tweets hebben uitgewisseld. Ook tweets met veel retweets en likes belanden sneller bovenaan.

De functie voor een chronologische tijdlijn is te vinden in de instellingen, maar de toggle brengt de optie vlak boven de tijdlijn. Twitter kondigde vorige maand al aan met de functie te gaan testen. Het is onbekend hoeveel gebruikers in de test zitten. De tijdlijn met 'beste tweets eerst' is er sinds enkele jaren. Daarvoor was Twitter altijd een chronologische tijdlijn.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment