Apple zou van plan zijn om in 2020 de eerste iPhone uit te brengen die verbinding kan maken met 5g-netwerken. Daarvoor zou gebruikgemaakt worden van de 8161-chip van Intel, en Apple zou al bezig zijn met de ontwikkeling van een prototype.

De plannen zijn door Apple niet publiekelijk bekendgemaakt, maar een bron die kennis heeft van de 5g-iPhone meldt tegenover Fast Company dat als de ontwikkeling volgens plan verloopt, de smartphone in 2020 op de markt moet komen. Momenteel is er een prototype waarmee Apple aan het testen is, al beschikt deze nog niet over de 8161-chip van Intel; in plaats daarvan wordt gebruikgemaakt van de voorloper, de 8160.

Uit de eerste tests zou blijken dat Apple nog niet tevreden is met de prestaties van het Intel-modem. Die zou namelijk veel van de accu vergen en snel warm worden. Desondanks lijkt het erop dat Apple het gebruik van de Intel-chips wil doorzetten, al zouden er voor de zekerheid ook gesprekken gevoerd worden met MediaTek voor het verstrekken van 5g-chips. Eerder werd bekend dat Apple niet langer in zee gaat met Qualcomm voor de levering van smartphonechips. De oorzaak is vermoedelijk het juridische conflict tussen beide bedrijven.

Vorig jaar werd al bekend dat Apple aan het testen is met 5g. Er zijn meer fabrikanten die bezig zijn met de ontwikkeling van 5g-smartphones, en de verwachting is dat volgend jaar de eerste toestellen op de markt komen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment