Er zijn renders online verschenen die wellicht het ontwerp van de Nokia 9 laten zien, een nieuw high-end toestel van fabrikant HMD. Op de afbeeldingen is te zien dat de telefoon in ieder geval vijf camera's aan de achterkant heeft.

 

De website 91mobiles, die de renders in samenwerking met OnLeaks publiceerde, wijst op de aanwezigheid van vijf camera's aan de achterkant. Op de afbeeldingen lijken meer dan vijf camera's zichtbaar te zijn, maar dat zou een ledflitser en een nabijheidssensor betreffen.

Een fysieke vingerafdrukscanner is niet zichtbaar op het apparaat, wat lijkt te duiden op de aanwezigheid van een vingerafdrukscanner achter het scherm. Op de renders is geen 3,5mm-aansluiting te zien voor koptelefoons; deze ontbrak ook al op de Nokia 8 Sirocco. Daarnaast is een usb type-c-aansluiting aanwezig en de telefoon heeft een glazen achterkant.

Over de specificaties is nog niets officieels bekend, maar het toestel lijkt een 5,9"-scherm met een 18:9-verhouding te krijgen. Naar verwachting wordt de telefoon 155×75×7,9mm groot. Eerdere berichten speculeerden dat de Nokia 9 standaard op Android 9 draait en een Snapdragon 845 krijgt. Verder zou de telefoon 8GB ram krijgen, 128GB opslagruimte en een 4150mAh-accu. Waarschijnlijk komt het toestel begin volgend jaar uit, voor een nog onbekende prijs.

Nokia 9

Reacties mogelijk gemaakt door CComment