Als een site een van de advertentieregels van de Google-webbrowser Chrome overtreedt, worden alle advertenties op die site binnenkort geblokkeerd.

chrome pichai

De volgende update van de Google-browser, Chrome 71, kan een flinke impact hebben op websites die afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten. Google laat weten dat bij het overtreden van de richtlijnen met één advertentie het alle reclames op de hele site zal blokkeren. 

Volgens Google gaat het dan bijvoorbeeld om het creëren van neppe systeemberichten, advertenties met een bewegende muiscursor erin, advertenties met een play-knop erin, advertenties die data proberen te stelen en sites die je direct willen doorsturen naar een andere pagina.

Dertig dagen

Als Google overtredende advertenties spot, hebben site-eigenaren dertig dagen de tijd om deze advertenties aan te passen. Doen ze dat niet, dan worden alle advertenties op hun site door Chrome weggefilterd.

Site-eigenaren kunnen een scan uitvoeren om te zien of ze regels van Google overtreden. Chrome-gebruikers hebben de mogelijkheid om het advertentiefilter van Google uit te zetten in de instellingen, mochten ze wel graag popup-advertenties willen zien.

Vanaf december

De blokkade is een vervolg op de update die Google in november 2017presenteerde. Daarbij werden popup-advertenties al geblokkeerd. Met deze update wordt de definitie van 'grove schendingen' strenger gemaakt.

De nieuwe Chrome-update wordt in december uitgerold naar alle gebruikers, zowel op computers als op mobiele apparaten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment