Microsoft heeft een preview van de sdk van buildversie 18272 van Windows 10 vrijgegeven, de versie die volgend jaar moet uitkomen en die bekendstaat als Windows 19H1. In de sdk zijn aanwijzingen te vinden dat het besturingssysteem wpa3 gaat ondersteunen.

De Windows 10 Preview Build van de sdk die in combinatie met build 18272 en latere versies van de Windows 10 Insider Preview kan worden gebruikt, staat op de ontwikkelaarssite van Windows Insider, zo heeft Microsoft bekendgemaakt.

Bij de api-toevoegingen worden wpa3 en wpa3 sae vermeld onder NetworkAuthenticationType. Dat wijst erop dat Microsoft de nieuwe beveiliging voor draadloze netwerken gaat ondersteunen in Windows 10 19H1. Windows 10 19H1 is de naam die het bedrijf voorlopig gebruikt voor de versie van het besturingssysteem die in de eerste helft van 2019 moet verschijnen.

Wpa staat voor 'wi-fi protected access' en wpa3 is de opvolger van wpa2, dat al sinds 2006 de standaard is. In 2016 publiceerden onderzoekers van de KU Leuven de methode Krack, waarmee wpa2 met succes is aan te vallen, waarna er een opvolger moest komen. Sindsdien is de sector bezig met de overgangnaar de veiligere wpa-variant. Sae staat voor simultaneous authentication of equals. Dit is een authenticatiemethode die de pre-shared key van wpa2 vervangt en bedoeld is voor thuisnetwerken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment