Het Belgische bpost vraagt in een enquête mensen om deel te nemen aan een proef waarbij pakketjes in huis bezorgd worden. Daarvoor wordt een slimme deurbel gebruikt, zodat mensen via hun smartphone op afstand de deur kunnen openen.

 

In de enquête maakt bpost kenbaar een proef te doen met de slimme deurbel. Bpost zoekt klanten die daar aan mee willen doen. Uit afbeeldingen blijkt dat er een slim deurslot van Nuki wordt gebruikt in combinatie met een Nest Hello-deurbel met camera.

De dienst is bedoeld voor mensen die niet thuis zijn als pakketjes worden bezorgd. Als de postbezorger aanbelt, krijgt de bewoner op zijn smartphone videobeeld te zien. Via een app kan de deur geopend worden om de bezorger het pakketje binnen te laten afleveren. Wanneer de test van bpost begint en hoeveel mensen er aan deelnemen is niet bekend.

Amazon biedt in de Verenigde Staten sinds vorig jaar een vergelijkbare dienst aan. Amazon Key werkt met verschillende slimme deurbellen en laat Amerikaanse klanten hun deur op afstand openen voor de pakketbezorger.

webcam nest

bpost

Reacties mogelijk gemaakt door CComment