Steeds meer luchtvaartmaatschappijen verbieden het nieuwste smartphonemodel van Samsung aan boord van hun vliegtuigen. Nadat vrijdag de Verenigde Staten hadden aangekondigd dat het model in kwestie niet meer welkom was op vluchten van en naar de VS hebben Alitalia, Air Canada, Air Singapore en vandaag ook de Australische en Nieuw-Zeelandse maatschappijen een ban op het bewuste model ingevoerd.

De Australische luchtvaartmaatschappijen Qantas en haar lagekostendochtermaatschappij Jetstar maar ook Virgin Australia, Tigerair Australia en Air New Zealand hebben aangekondigd dat de Samsung Galaxy Note 7 wegens ontploffingsgevaar hun vliegtuigen niet meer binnen mag.

Ze volgen daarmee de lijn van de Amerikaanse autoriteiten die eerder al een verbod invoerden. Het verbod geldt zowel voor de handbagage als de bagage in het ruim.

Samsung heeft de productie van de Galaxy Note 7 noodgedwongen stopgezet na verschillende gevallen waarbij de batterijen van het toestel explodeerden en vuur vatten. De Zuid-Koreaanse elektronicareus heeft zijn verdelers wereldwijd verboden om het bewuste model nog langer te verkopen. De meer dan 2,5 miljoen klanten wereldwijd die al een Galaxy Note 7 in huis hadden gehaald, kregen de dringende raad het toestel uit te schakelen en terug te brengen naar de winkel.

De hele zaak is erg pijnlijk voor Samsung. De grootste producent van smartphones in de wereld ging altijd prat op zijn hoge kwaliteit en spitstechnologie.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment