Samsung heeft enkele details bekendgemaakt van de schermen op zijn aankomende vouwbare smartphone. Het display op de voorkant heeft een verhouding van 21:9, terwijl het scherm aan de binnenkant net iets breder is dan 4:3.

 

Het vouwbare scherm aan de binnenkant heeft een resolutie van 2152x1536 pixels en een diagonaal van 7,28", zo heeft Samsung laten zien in een sessie voor ontwikkelaars op de Samsung Developer Conference, de bijeenkomst voor ontwikkelaars die de fabrikant deze week houdt in San Francisco. Daarmee komt het scherm uit op 15,1x10,7cm, met een schermoppervlak van 161 vierkante centimeter en 363 pixels per inch.

Het scherm aan de voorkant heeft een diagonaal van 4,58" en een resolutie van 1960x840 pixels. Daarmee is dat display 10,7x4,6cm, met een oppervlak van bijna 50 vierkante centimeter. De meeste huidige smartphones zitten tussen 70 en 100 vierkante centimeter. Het scherm aan de voorkant heeft 465 pixels per inch.

Samsung zal de pixeldichtheid van de schermen voor de software in beide gevallen op 420dpi zetten, zodat de software gemakkelijker met de verandering van scherm kan omgaan. Het ontwerp en de afmetingen van de uiteindelijke smartphone zijn nog onbekend. De fabrikant noemt de kenmerken alvast om ontwikkelaars voor te bereiden op de komst van zijn vouwbare smartphone volgend jaar. Er zullen volgend jaar ook modellen van andere fabrikanten volgen, want de vouwbare smartphone wordt een nieuw genre van smartphones.

De Zuid-Koreaanse fabrikant toonde zijn vouwbare smartphone woensdagavond, maar gaf geen details over specs en features van het apparaat. Ook informatie over de naam, release en prijs ontbraken. Alle informatie volgt tijdens een nog niet aangekondigd Unpacked-evenement, vermoedelijk rond elektronicabeurs CES in januari volgend jaar of rond het Mobile World Congress eind februari.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment