Pathé onderzoekt de mogelijkheid van een abonnementsvorm, waarbij klanten onbeperkt thuis en in de bioscoop films kunnen kijken en daarbij een gratis internetverbinding krijgen. De bioscoopketen heeft nu al een streamingdienst.

Om dat abonnement mogelijk te maken, zal Pathé een samenwerking moeten aangaan met providers, zei topman Thomas van der Weerd van Pathé Thuis op het Telecom Insigts Congres, zo schrijft Telecompaper. "Aangezien er steeds meer huishoudens zijn met internet only – dus zonder tv - volgens Telecompaper al zo’n 500.000, zitten wij na te denken over nieuwe proposities. Bijvoorbeeld samen met operators", aldus Van der Weerd. Proposities is jargon voor abonnementen.

Het abonnement voor streaming met gratis internetverbinding is daarbij een mogelijkheid. "Dat is een omgekeerde situatie als nu, waarbij je wel eens contentdiensten bij een abonnement erbij krijgt. Ik denk dat er hier veel mogelijkheden liggen." Details van het abonnement, zoals hoeveel het zou moeten kosten en voor wie het beschikbaar zal komen, zijn niet duidelijk.

Het nieuwe abonnement zou Pathé Thuis in staat stellen verder te groeien de komende jaren. Daarbij gaat Van der Weerd er vanuit dat meer mensen geen tv-diensten van hun provider nodig hebben en al hun tv kijken via streamingdiensten. Veel providers bieden ook streamingdiensten bij hun abonnementen. Zo heeft Ziggo bijvoorbeeld Movies en Series XL en KPN On Demand.

Pathe gratis

Reacties mogelijk gemaakt door CComment