Er zijn advertenties gevonden in Google Maps, dat blijkt uit een screenshot die een lezer aan Androidworld heeft bezorgd.

Google Maps

Google Maps is een erg handige navigatie-app die steeds beter wordt. Vandaag raakte nog bekend dat Google een functie uitprobeert waarbij je in Maps snelheidscamera's  en ongevallen kan rapporteren. Nu blijkt dat Google ook een ander soort testen uitvoert, op het gebied van advertenties in Maps. Functionaliteit is één ding, maar Google wil ook geld verdienen met Maps. 

Een jaar geleden raakte voor het eerst bekend dat Google broedt op een verdienmodel voor Maps. het bedrijf zou targeted advertising willen gebruiken. Dat wil zeggen dat je advertenties te zien krijgt die voor jou relevant zijn. Zoek je via Maps bijvoorbeeld naar een supermarkt, dan zou je een korting te zien krijgen als advertentie van een lokale supermarkt bij jou in de buurt. 

Google maps reclame

Screenshot van betaalde reclame in Maps, verzonden door een lezer

Advertenties in Maps

Een lezer van Androidworld heeft ons nu bovenstaande screenshot verstuurd van zo'n voorbeeld van targeted advertising. Hij ging op zoek naar een opticien en zag plots dat die winkel een actie deed die uitgelicht werd in Maps. Ik heb de winkel in kwestie opgezocht, en ik kreeg eveneens de actie te zien op de Mate 20 Pro.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment