Het nieuwe Europese distributiecentrum van de Chinese internetgigant Alibaba komt niet in Weert of Maastricht te staan, maar zal worden opgetrokken in de Belgische stad Luik. Europees directeur Terry von Bibra heeft dat bevestigd.

De keuze voor de vestiging nabij het vliegveld van Luik betekent dat de inspanningen van premier Mark Rutte voorlopig niet hebben mogen baten. Rutte ontving in augustus nog een delegatie van Alibaba om zich hard te maken voor de vestiging van een distributiecentrum in Nederland, zo blijkt uit recente kamerstukken.

“Maar we gaan door met Luik”, stelt Europees directeur bij Alibaba, Terry von Bibra in Het Laatste Nieuws. “Begin november is er al een eerste vlucht tussen Hangzhou en Luik geweest. Het zal echter nog maanden duren alvorens we onze eigen infrastructuur hebben.” Over het aantal banen dat de nieuwe Europese hub gaat opleveren, wilde Von Bibra nog niets kwijt. Het zou al snel gaan over enkele honderden banen.

Bij Alibaba werken in totaal ruim 65.000 mensen. De Chinese tegenhanger van Amazon heeft een jaaromzet van omgerekend 11,4 miljard euro.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment