Proximus biedt vanaf maandag nieuwe mobiele abonnementen aan waarbij klanten een favoriete app kunnen kiezen die ze onbeperkt kunnen gebruiken, zonder dat dit invloed heeft op hun databundel. Klanten krijgen de keuze uit zes populaire apps, waaronder Facebook en Pokémon Go.

Bij bijvoorbeeld het alles-in-één-pakket Tuttimus kunnen klanten kiezen uit drie mobiele bundels, met datavolumes van 2GB, 5GB en 10GB per maand. Klanten kunnen daarnaast een app selecteren waarvan het gegevensverbruik buiten de bundel valt. Er is daarbij de keuze uit de mobiele apps van Facebook, Instagram, Twitter, Pokémon Go, Snapchat en WhatsApp. Een keer per maand kunnen klanten van app veranderen. Dezelfde keuze is er bij de Mobilus-abonnementen van Proximus.

Providers lijken steeds meer te experimenteren met diensten waarvan het verbruik buiten de bundel valt. Vorige week kondigde T-Mobile een aanbod aan waarbij de data van enkele muziekstreamingdiensten niet meer in rekening gebracht wordt bij een databundel van 6GB of hoger. Dit soort vormen van zero rating, het niet in rekening brengen van data van bepaalde diensten, staat volgens critici op gespannen voet met de netneutraliteit. Deze zomer bleek al dat vrijwel alle providers in de Benelux een 'zwakke' vorm van netneutraliteit willen, waarbij bijvoorbeeld zero rating wel mag. In Nederland geldt een strenge vorm van netneutraliteit met een verbod op zero rating, in België is dat niet het geval.

Het Tuttimus-aanbod bestaat verder uit vast internet met een downloadsnelheid van 100Mbit/s en upload van 15Mbit/s in combinatie met een datavolume van 500GB. Na overschrijden van deze limiet brengt Proximus de snelheid terug voor de rest van de maand. Het alle-in-one-aanbod biedt verder Proximus TV met een enkele bundel naar keuze zonder verdere kosten, zoals Belgisch Voetbal, en elke maand een film. Voor vaste telefonie geldt dat leden van huishoudens onbeperkt kunnen bellen naar hun eigen vaste en gsm-nummers. Proximus brengt bovendien geen kosten in rekening voor bellen vanaf de vaste lijn in de avonduren en de weekenden.

In combinatie met een mobiele bundel van 2GB per maand is het Tuttimus-aanbod 88,95 euro per maand, met 5GB is dat 99,95 euro en met 10GB stijgt dat naar 110,95 euro per maand.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment