Op het SDC in San Francisco kondigde Samsung een nieuwe interface aan voor hun toestellen, genaamd One UI. Eerder kregen we te horen dat One UI niet naar de Samsung Galaxy S8, S8+ en Note 8 zou komen, maar nu krijgen we bevestiging van Samsung dat deze toestellen de update toch zullen krijgen.

 

 

One UI

Samsung heeft tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie in San Francisco de nieuwe One UI-interface aangekondigd. Deze interface is geoptimaliseerd voor de bediening met één hand en heeft een nieuw duidelijker uiterlijk met veel afgeronde elementen en ook een ingebouwde nachtmodus. One UI komt vanaf januari naar de Samsung Galaxy S9, de Samsung Galaxy S9+ en de Samsung Galaxy Note 9.

Wij waren aanwezig in San Francisco en terwijl anderen het moesten doen met de demotoestellen op de booth, kregen wij als één van de enigen een exclusieve kijk op de nieuwe interface van Samsung. In de video hieronder zie je het nieuwe One UI van Samsung.

Samsung Galaxy S8(+) en Note 8

Volgens een eerder bericht zou de nieuwe One UI-interface niet naar de Samsung Galaxy S8Samsung Galaxy S8+ en de Samsung Galaxy Note 8 komen. We stelden ons toch vraagtekens bij deze informatie van de vertegenwoordiger en hebben toen Samsung om een reactie gevraagd.

Vandaag kreeg Androidworld de bevestiging van Samsung dat de Samsung Galaxy S8(+) en Note 8 wel degelijk de officiële Android-update zullen krijgen met de nieuwe One UI-interface. Deze toestellen zullen echter niet in aanmerking komen voor de bèta van One UI.

Beschikbaarheid

Samsung kon nog geen indicatie geven over de beschikbaarheid van de update voor de Samsung Galaxy S8(+) en Note 8. Uiteraard hebben we deze vraag gesteld en zullen we dit artikel updaten, zodra we een antwoord hebben. De Samsung Galaxy S9(+) en Note 9 mogen de Android-update met One UI verwachten in januari 2019.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment