Microsoft is begonnen met een test van een licht thema in Windows 10. Het nieuwe lichte thema maakt alle elementen van de interface licht, waaronder de taakbalk, het startmenu, Actiecentrum en het onscreen-toetsenbord.

Het nieuwe thema zit in de Insiders-preview in de Fast Ring, zegt Microsoft. Het hoopt van die gebruikers feedback te krijgen over het nieuwe uiterlijk voor zijn besturingssysteem. Windows 10 heeft al een licht thema, maar die laat veel elementen nog donker. Gebruikers moeten het lichte thema na de update naar de nieuwe preview-versie handmatig instellen; standaard verandert er niets. Er zit ook een nieuwe wallpaper bij, die op de screenshots te zien is.

Behalve het nieuwe lichte thema komt er ook een functie om de helderheid van het scherm te onthouden bij het van de stroom halen van een laptop. Doordat hij teruggaat naar de stand van voordat de gebruiker de lader aansloot, werd het scherm soms helderder bij het eraf halen van de lader. De preview bevat verder een beter zichtbare pauzeknop voor updates en intelligenter gebruik van Actieve Uren waarin de pc updates niet uitvoert.

Widows 10 licht thema

Reacties mogelijk gemaakt door CComment