Samsung test in de Android Pie-bèta voor de Galaxy Note 9 een functie om de interne opslag samen te voegen met de opslag van een geheugenkaart. Die functie zit al sinds Android 6.0 in het besturingssysteem, maar veel fabrikanten gebruiken dat niet.

De functie heet 'adoptable storage' en een XDA-gebruiker heeft screenshots gepost van de functie op een Galaxy Note 9 met de bèta van Android 9.0 Pie. Daarbij laat de interface de gebruiker de keuze hoe die de sd-kaart wil gebruiken. Door het samenvoegen van de interne opslag met de sd-kaart, kunnen apps die normaal alleen op interne opslag staan ook op de sd-kaart komen. Daar staat tegenover dat gebruikers de sd-kaart niet kunnen uitlezen in andere apparaten. Dan is het nodig om de kaart te formatteren.

Het samenvoegen van de sd-kaart en interne opslag gaat nog niet goed, zo laat de gebruiker weten; het proces stopte rond 40 procent. Het bestaan van de interface voor de functie wijst erop dat Samsung 'adoptable storage' wil implementeren in zijn Android 9.0-firmware. Dat zou moeten gebeuren met het uitkomen van de stabiele versies van de firmware.

Adoptable storage is een functie die in 6.0 in Android kwam. Hij is vooral bedoeld voor goedkope smartphones, waar gebruikers de beperkte opslag van bijvoorbeeld 8GB of 16GB kunnen uitbreiden. Telefoons beperken normaal welke bestanden op de micro-sd-kaart kunnen, waardoor bijvoorbeeld apps altijd op de interne opslag komt te staan.

SD-cardStorage Usage

Reacties mogelijk gemaakt door CComment