Microsoft zegt met Apple te werken aan een oplossing voor de problemen met iCloud voor Windows. De Apple-software is niet compatibel met de Windows 10 October Update. Pc's waarop iCloud staat, krijgen de nieuwe Windows-update voorlopig niet.

Microsoft heeft de details over de problemen op zijn Windows 10-updatepagina gezet. Daar staat dat het bedrijf samen met Apple werkt aan een oplossing en die komt in een 'volgende versie' van de Windows 10 October Update. Het is niet duidelijk wanneer de update beschikbaar is. Door de problemen met iCloud in combinatie met de October Update worden fotoalbums niet correct bijgewerkt of gesynchroniseerd.

Windows-gebruikers die iCloud hebben geïnstalleerd, krijgen de Windows 10 October Update voorlopig niet naar hun systeem gepusht. Microsoft raadt gebruikers af om handmatig de update te downloaden. Wie de update al heeft geïnstalleerd en iCloud probeert te installeren, krijgt een melding te zien dat Windows-versie 1809 niet compatibel is.

Vorige week hervatte Microsoft het uitbrengen van de Windows 10 October Update, nadat de uitrol meer dan een maand was stilgelegd vanwege problemen met bestanden die verdwenen. Naast de problemen met iCloud zijn er ook andere bugs. Zo bleek dat er nog problemen zijn met networkdrives en ook is de nieuwe Windows-versie niet compatibel met oude AMD Radeon-gpu's. Bij systemen met videokaarten uit de HD2000- of HD4000-serie kunnen tabs in Edge vastlopen. Microsoft zegt dat probleem te onderzoeken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment