Facebook heeft zijn 'Your Time On Facebook'-dashboard uitgebracht. De tool geeft inzicht in de hoeveelheid tijd die gebruikers op het sociale netwerk doorbrengen. Die kunnen een limiet instellen, waarbij ze alleen een melding krijgen als deze bereikt is.

Facebook kondigde de komst van het dashboard begin augustus aan, waarbij het bedrijf zei dat deze 'binnenkort' beschikbaar zou komen in de app. Dat gebeurde uiteindelijk dinsdag, schrijft TechCrunch na een melding op Twitter. De tool toont de hoeveelheid minuten die een gebruiker doorbrengt op het sociale netwerk tijdens de verschillenden dagen van de week, naast het gemiddelde aantal minuten gedurende de week.

Gebruikers kunnen instellen hoeveel minuten ze eigenlijk per dag willen doorbrengen op Facebook. De app stuurt een herinnering als dat aantal bereikt is. Gebruikers kunnen die reminder negeren. Ook krijgen gebruikers geen inzicht in hoeveel tijd ze aan welke onderdelen van Facebook besteden. Vorige week maakte Instagram zijn vergelijkbare tool voor het bijhouden van de activiteit beschikbaar.

Steeds meer techbedrijven bieden gereedschap waarmee gebruikers de tijd die ze aan hun diensten besteden kunnen beheren, na kritiek over de verslavingsgevoeligheid van veel diensten. Zo heeft Apples iOS 12 Schermtijd en voorziet Google Android van een Digital Wellbeing-dashboard.

Facebook timer

Reacties mogelijk gemaakt door CComment