Facebook voert een test uit met het suggereren van gespreksonderwerpen in de chatdienst Messenger.

Sommige gebruikers zien een apart blokje op het beginscherm van de app waarin wordt gesuggereerd om een bepaalde vriend aan te spreken op basis van zijn locatie, muzieksmaak of plannen. Dat meldt Techcrunch dinsdag.

Op screenshots die Uber-ontwikkelaar Chris Messina online plaatste is te zien dat Messenger toont waar twee vrienden van hem onlangs zijn geweest. Zo kan gemakkelijk een gesprek worden aangeknoopt over hun reizen.

Uit de ervaringen van andere Messenger-gebruikers blijkt dat ook te zien is naar welke muziek mensen luisteren. Dat gebeurt vermoedelijk via gekoppelde apps als Spotify. Ook kan worden getoond als vrienden op Facebook hebben gezegd naar een evenement te willen gaan.

Vermoedelijk gaat het om een vrij kleinschalige test, die mogelijk niet naar alle Messenger-gebruikers zal worden uitgerold. 

Veel details zijn nog niet bekend. Zo is het onduidelijk of het voor gebruikers mogelijk is om te voorkomen dat zij bij de gespreksuggesties komen te staan met hun locatie of andere persoonlijke details.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment