Webwinkels kunnen Tikkie als betaaloptie gaan aanbieden. De app van ABN Amro vult dan voor gebruikers de adresgegevens in, waardoor het bestellen sneller zou moeten gaan. Ook kunnen gebruikers geld gaan overmaken zonder betaalverzoek.

Het geld overmaken zonder betaalverzoek heet Tikkie Pay, zegt ABN Amro. Daarbij kunnen gebruikers een bedrag kiezen en een contact kiezen uit de contactenlijst, waarna ze direct het geld kunnen overmaken. Nu kan het overmaken alleen na een betaalverzoek. Voorwaarde is wel dat de ontvanger ook Tikkie heeft, want daardoor weet de bank welk iban-nummer bij een bepaald telefoonnummer hoort.

De functie voor webwinkels heet SuperSnelBetalen. Als gebruikers op hun telefoon willen bestellen, kan Tikkie adresgegevens automatisch invullen, waardoor die webwinkel dat formulier niet hoeft te tonen en het bestelproces daardoor sneller zou moeten kunnen gaan. Afrekenen gebeurt dan ook via de Tikkie-app. Het betaalproces gebeurt op een server van Tikkie, checkout.tikkie.me/checkout. Online warenhuis Ivol ondersteunt de functie.

De eerste keer komt de gebruiker op een webpagina waar zij hun telefoonnummer moeten invoeren. Daarna komt er een sms met een Tikkie-link, waarna Tikkie om een naam en adres vraagt via een webpagina. Pas daarna is het mogelijk de eerste betaling te doen.

Verder komt er een zakelijke variant van Tikkie, met de mogelijkheid om hogere bedragen te vragen en een logo toe te voegen. Eind november volgt een portaal waarin zakelijke gebruikers Tikkies in batch kunnen versturen.

De wijzigingen in Tikkie zullen komende weken zichtbaar worden voor gebruikers. De bank claimt dat drie miljoen mensen afgelopen jaren de app minimaal één keer hebben gebruikt. De app is niet specifiek voor klanten van ABN Amro.

Tikkie

Reacties mogelijk gemaakt door CComment