Nederlanders  zijn gek op Spotify. Het aantal gebruikers van de Zweedse muziekdienst passeerde afgelopen half jaar de 5 miljoen. Inmiddels streamt de helft van de Nederlanders muziek. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker GfK en Telecompaper.

Spotify mijn bibiotheek app

Met name onder jongeren tussen 13 en 24 jaar is Spotify populair, bijna twee derde streamt er maandelijks mee, aldus het nieuwe GfK DAM onderzoek. Bij vijftigplussers is dat slechts 22 procent. 

In de voor adverteerders belangrijke leeftijdscategorie 20-49 jaar luisteren bijna drie op de tien mensen wekelijks via Spotify. De helft daarvan doet dat met een betaald premiumabonnement, waardoor ze kunnen streamen zonder audioreclames.

Dit jaar groeide het aantal Nederlandse Spotify-gebruikers met een miljoen naar 5,24 miljoen. Inmiddels bereikt de dienst 36,2 procent van de Nederlanders. Mede daardoor streamde afgelopen kwartaal voor het eerst meer dan de helft van de Nederlandse bevolking (51 procent) muziek. Andere populaire diensten zijn Apple Music en Deezer.

Smartphone

Vrijwel al het muziekstreamen (85 procent) gebeurt op de smartphone, de rest voornamelijk via de tablet. Wereldwijd telt Spotify inmiddels 191 miljoen gebruikers, aldus cijfers die het bedrijf begin november bekendmaakte. 87 miljoen van hen hebben een betaald abonnement.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment