De camera’s in de Samsung Galaxy S10 worden waarschijnlijk horizontaal geplaatst. Dit blijkt uit de nieuwste versie van de app Samsung Health.

 

Samsung Galaxy S10 camera’s zitten horizontaal

Soms lekken fabrikanten zelf informatie over hun nog onaangekondigde smartphones. Deze keer geeft Samsung een detail vrij over de Galaxy S10 via Samsung Health. In de nieuwste update van de app wordt een tekening van waarschijnlijk de nieuwe smartphone getoond.

Wat direct opvalt op deze afbeelding is dat de camera’s horizontaal zijn geplaatst, samen met de flits en hartslagmeter. Dat is vergelijkbaar met hoe de camera’s aan de achterkant van de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 zijn gepositioneerd. Op de Galaxy S9 zijn de camera’s verticaal geplaatst, zoals je op bovenstaande afbeelding ziet.

Samsung Galaxy S10 camera

Een eerder gerucht stelde dat de duurste versie van de Galaxy S10 maar liefst zes camera’s krijgt, waarvan vier aan de achterkant. De vingerafdrukscanner wordt waarschijnlijk onder het scherm geplaatst, waardoor die niet meer aan de achterkant hoeft.

De camera’s horizontaal plaatsen heeft een groot voordeel. Hierdoor is er namelijk meer ruimte voor een grotere accu.

Hoewel het mogelijk is dat het op deze tekening gaat om de Note 8 of de Note 9, is het niet de eerste keer dat het bedrijf een komend toestel laat zien in een van zijn apps. Zo werd de vorm van de Galaxy S8 gelekt via de Secure Folder-app. Tevens zijn de hoeken van de Note-toestellen niet zo rond.

 

Meer over de Galaxy S10

Waarschijnlijk onthult Samsung de Galaxy S10 in februari 2019. Er wordt gesproken over drie verschillende modellen. Dat gaat om een instapmodel, de standaard versie en een extra dure versie die mogelijk 5G ondersteunt. De goedkoopste versie heeft waarschijnlijk geen vingerafdrukscanner onder het scherm.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment