Google heeft een update aangekondigd voor Fast Pair, zodat bluetooth-headsets snel en eenvoudig te pairen zijn met alle Android-apparaten die verbonden zijn met een Google Account. De functie komt ook naar Chromebooks.

Dankzij de update kan een gebruiker per direct zijn bluetooth-headset en andere accessoires, zoals speakers, die de functie ondersteunen, snel koppelen met alle Android-apparaten die met een Google Account verbonden zijn. Dat geldt voor apparaten met Android-versie 6.0 of latere versies. De ondersteuning voor Chromebooks volgt volgend jaar.

Daarnaast kondigt Google aan dat er meer headsets met ondersteuning op komst zijn. Het gaat om producten van Bose, Jaybird en Anker SoundCore. Google kondigde Fast Pair een jaar geleden aan. Fast Pair is een Nearby-dienst en geeft de gebruiker een notificatie met een afbeelding en naam van het product, met de vraag of een koppeling tot stand gebracht moet worden.

Om de adoptie te vergroten werkt Google onder andere samen met Qualcomm, zodat de ondersteuning voor Fast Pair in sdk's aanwezig is. Naarmate steeds meer smartphonefabrikanten de 3,5mm-audioaansluiting achterwege laten bij modellen, is de verwachting dat het gebruik van bluetoothheadsets toe gaat nemen.

Bluetooth

Reacties mogelijk gemaakt door CComment