De Consumentenbond vindt dat ongebruikte data en belminuten aan het einde van de maand niet zomaar mogen vervallen. De belangenorganisatie heeft de tien grootste telecomaanbieders via een brief opgeroepen om te stoppen met deze praktijk.

Consumenten met een mobiel abonnement verliezen aan het einde van iedere maand hun ongebruikte belminuten en data. "Tegelijkertijd betalen ze extra voor elke minuut of megabyte die zij búiten hun bundel verbruiken, soms tot wel 31 cent per minuut of 15 cent per MB", berekende de Consumentenbond.

De belangenorganisatie noemt deze handelswijze absurd. Directeur Bart Combée: "Stel je eens voor dat de supermarkt aan het einde van de maand je halfvolle pot pindakaas komt ophalen. En je voor een nieuwe pot laat betalen als je de maand erna weer pindakaas op je brood wil. Of dat de benzinepomp aan het einde van elke maand de tank van je auto leeghaalt. Dat zouden we toch allemaal heel gek vinden? Toch is dat precies wat hier gebeurt. Als consument heb je voor die bundel betaald, die is van jou. Providers mogen dat niet zomaar van je afpakken".

Volgens de belangenorganisatie wordt de consument met nog meer onterechte kosten geconfronteerd, doordat gesprekken naar boven worden afgerond op hele minuten. "Een aantal providers rondt alleen gesprekken van korter dan één minuut af. In die gevallen betaalt de consument gemiddeld achttien procent meer dan wat ze daadwerkelijk verbruikten. Andere providers ronden alle gesprekken af op hele minuten. Hun klanten betalen gemiddeld dertig procent meer", zo stelt de Consumentenbond.

Tweakers heeft enkele grote telecomproviders om een reactie gevraagd, maar die hebben nog niet geantwoord.

Overzicht

Reacties mogelijk gemaakt door CComment