Facebook doet een beperkte test, waarbij het reacties verbergt als die bepaalde woorden bevatten die een gebruiker niet wil zien. Dat werkt vooralsnog alleen op de tijdlijn van gebruikers zelf en niet op het nieuwsoverzicht.

De optie was te zien bij techblogger Jane Manchun Wong, twittert zij. Die optie was zichtbaar als zij drukte op 'modereer reacties' op de eigen tijdlijn naast een reactie. De optie werkt dan in de eigen tijdlijn, maar niet in het nieuwsoverzicht, zegt zij. Facebook heeft geen uitleg gegeven over de test op de tijdlijn. Het sociale netwerk doet vaak tests met nieuwe functies. De meeste daarvan komen uiteindelijk beschikbaar en sommige niet.

Als gebruikers woorden blokkeren, dan zien zij zelf reacties met die woorden niet meer. Mensen die de reacties hebben gepost, en hun contacten, kunnen die reacties nog wel zien op de tijdlijn. Met de functie zet Facebook een eerste stap richting een eigen filter voor gebruikers. Vooralsnog bepaalt het algoritme van Facebook wat mensen te zien krijgen in het nieuwsoverzicht, met beperkte controle voor gebruikers zelf. Filters werken wel op bijvoorbeeld Instagram, een dochterbedrijf van Facebook, en op Twitter.

Facebook tijdline

Reacties mogelijk gemaakt door CComment