Google Asisstant gaat in het Engels opmerken dat een gebruikers dingen beleefd vraagt en daarop reageren met specifieke antwoorden. Dat heeft de zoekgigant bekendgemaakt. De functie werkt per direct voor alle gebruikers die 'voice matched' zijn.

De functie heet Pretty Please, zegt Google. Als gebruikers bijvoorbeeld een vraag voorzien van het woord 'please', dan merkt Assistant dat op en geeft een aangepast antwoord dat bijvoorbeeld begint met 'dank voor het zo aardig vragen'. Met het positieve antwoord wil Google dat vooral kinderen op een nette manier dingen vragen aan Assistant.

Met de stap volgt Google concurrent Amazon, die dit voorjaar de functie Magic Word inbouwde. Ook die beantwoordt woorden als 'please' met een aangepast antwoord, terwijl Alexa aan het einde ook nog reageert als gebruikers 'thank you' zeggen als ze klaar zijn.

Beide makers van digitale assistenten hebben er niet voor gekozen om taken bij kinderen bijvoorbeeld alleen uit te voeren als zij het beleefd vragen. Dat zou in te bouwen zijn, maar volgens experts werken beloningen bij goed gedrag in zulke gevallen het beste, meldde BBC toen.

Google Assistent

Reacties mogelijk gemaakt door CComment