Geruchten van de komende Samsung Galaxy S10 zijn er al in volle mate. Een YouTuber besloot om deze geruchten visueel te maken en in een video een voorproefje te showen. Grote kans dat hij er zo uit komt te zien!

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung heeft de laatste paar jaren hardwarematig erg goede smartphones gemaakt. De schermranden op hun recente toptoestellen worden steeds dunner en dat ziet er heel erg mooi uit. Ze zijn ook één van de weinige merken die niet zijn overgestapt naar de notch. Het lijkt erop dat dit bij de Galaxy S10 ook niet het geval zal zijn. Eerdere geruchten spraken namelijk van een Infinity-O scherm. Hierbij is er slechts een gat in het scherm gemaakt om de selfiecamera te herbergen, en is de rest van het toestel scherm geworden. Om aan te tonen hoe zoiets eruit komt te zien, heeft YouTuber Dave Lee een video-concept gemaakt. Ook de afbeelding hierboven en hieronder zijn uit deze video gehaald.

Samsung Galaxy S10 scherm

Een dergelijk scherm maken kost natuurlijk veel geld en middelen, zaken die Samsung beide heeft. Op dit gebied heeft het dan ook een voorsprong op de rest van de concurrentie. Het is daarom waarschijnlijk dat het wat langer gaat duren voordat andere fabrikanten een  dergelijk scherm in massaproductie krijgen, al is Huawei hier ook al druk mee bezig.

 

Combineer het scherm met de vermeende ultrasonische vingerafdrukscanner, en de S10 zal een bijzonder toestel worden. De ultrasonische scanner zal namelijk 30% van het totale scherm innemen, waardoor je niet meer precies je vinger ergens hoeft te plaatsen. Dit is nog wel het geval bij de huidige optische scanners die onder het scherm zijn geplaatst. Ook zullen ultrasonische scanners naar verluidt vlotter werken dan de optische scanners. Op dit moment zijn de huidige optische scanners nog niet erg vlot of betrouwbaar vergeleken met traditionele scanners aan de achterkant van het toestel.

Bovendien wordt er nog even stilgestaan bij de Snapdragon 8150 die in Amerikaanse Samsung S10-toestellen zal worden geplaatst. Een gelekte benchmark liet al de spierballen van deze chip zien. Ten slotte zal Samsung met meerdere varianten komenvan de Galaxy S10, waaronder zelfs een vermeende versie met 12GB werkgeheugen. Kortom, Samsung probeert op meerdere gebieden te innoveren. 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment