Microsoft werkt aan een restyling van de bureaubladiconen van Windows 10. De aanpassing past bij de vernieuwing die voor Office 365 in de maak is.

 

Microsoft kondigde vorige week de nieuwe vormgeving voor Office 365 aan in een blogvan Jon Friedman, partner director design bij Microsoft. "Nu we eenmaal het systeem hebben vastgesteld, gaan we het opschalen naar alles van  Microsoft", stelt Friedman in de blog. Dat betekent dus ook een verandering voor Windows 10, constateert Thurrott.com.

De iconen voor Photos, Mail, Calculator, Calendar, File Explorer en Microsoft News gaan allemaal op de schop. Er zijn in eerste instantie 10 iconen tegelijk onder handen genomen, zei Friedman. "Dat was een forse onderneming." Maar het is pas het begin. Microsoft heeft er voor gekozen om simpelheid en harmonie. Elk icoon heeft een eigen identificeerbaar symbool, maar er zijn gemeenschappelijke elementen die de verschillende applicaties met elkaar verbinden.

Microsoft veranderde de iconen vijf jaar gelden voor het laatst. Sindsdien is er veel veranderd, memoreert Friedman. "In die tijd waren emoji nog nieuw genoemd om als buzzword aangemerkt te worden."

Wanneer de nieuwe iconen ook daadwerkelijk in een update worden meegeleverd, is nog onduidelijk.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment