Bij ons regelmatige rondje over het wereldwijde web kwamen we een nieuwe projector tegen in een wat ongebruikelijke vorm. Het is er eentje van een Nederlands startup die in een reguliere E26/E27-fitting gedraaid kan worden.

 

De Beam heeft een eigen Android systeem aan boord zodat er ook apps geïnstalleerd kunnen worden. Verder zitten er nog gewone LED-diodes in zodat hij ook als een gewone lamp kan functioneren.

De 400 gram zware Beam meet 15 cm lang en 11 cm dik. Hij huisvest een LED Pico-projector met een lichtopbrengst van 100 lumen en een resolutie van 854 x 480 pixels. Deze zou een levensduur hebben van 20.000 uur. De voeding is zoals gezegd een lamp-fitting, waarbij het voltage niet uitmaakt, zodat hij bijvoorbeeld ook in de VS gebruikt kan worden.

In de Beam zit een Android-systeem geïntegreerd met 8 GB opslaggeheugen en een 1,3 GHz dual-core. Hierdoor kunnen apps geïnstalleerd worden en kan dus ook een spelletje gespeeld worden. Een tweetal 2 Watt speakers zijn ook van de partij, alsmede ingebouwde WiFi en Bluetooth. Hiermee is het mogelijk de projector te bedienen met een app. Content kan hiermee ook naar het apparaat gestreamd worden middels Miracast en AirPlay. Ook 24 dimbare LED-diodes zijn ingebouwd om als gewone lamp te dienen.

De Beam is inmiddels verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €499. Voor die prijs wordt hij gratis wereldwijd verzonden en is een fitting met stekker meegeleverd.
Hier is die te kopp

Reacties mogelijk gemaakt door CComment