De nieuwe versie van WhatsApp Bèta komt voor het eerst officieel met ondersteuning voor tablets. Het gaat daarbij wel om tablets met mobiele verbinding.

Whatsapp tablet

WhatsApp op tablets

WhatsApp Bèta versie 2.18.367 komt met een leuke primeur. Voor het eerst is het officieel mogelijk om de app werkende te krijgen op een tablet. Voorlopig lijkt de app enkel op Android-tablets te werken, maar helaas zijn er wel nog een reeks compromissen die je maakt. Het nieuws werd aangekondigd in een tweet van WABetaInfo. We bekijken hoe het precies werkt en wat je precies nodig hebt om het werkende te krijgen.

Als eerste moet je bètatester zijn van WhatsApp, want bètatesters krijgen altijd als eerste de nieuwste features te zien voor die uitrollen naar de stabiele versie. In dit artikel lees je hoe je zelf bètatester wordt. Belangrijk is ook dat je een tablet beschikt die een mobiele dataverbinding ondersteunt en dus een simkaartslot heeft. WhatsApp-accounts zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook Messenger verbonden aan je telefoonnummer. De app zal dus niet functioneren op een wifi-tablet. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment