Google heeft een programma opgezet dat fabrikanten van Android-toestellen in staat stelt om e-sim-ondersteuning te integreren. Zo'n 'embedded sim' vervangt het fysieke simkaartje, maar kan ook dienstdoen als extra telefoonnummer.

De Pixel 2 van Google was in oktober 2017 een van de eerste smartphones met een e-sim aan boord. Bij de nieuwe Pixel 3 zal de technologie door veel meer telecomoperators worden ondersteund. Zo kunnen Duitse consumenten hiervoor binnenkort terecht bij Deutsche Telekom en Vodafone, Britten bij EE en Amerikaanse gebruikers bij Sprint. De komende maanden zal de lijst met operators volgens Googlegestaag worden uitgebreid.

Met een speciaal partnerprogramma wil Google het gebruiksgemak van de e-sim nu beschikbaar maken voor het hele Android-ecosysteem, gaande van smartwatches en tablets over Wear OS-uurwerken tot Chromebooks. De bedoeling is dat de techgigant de fabrikanten nauw gaat ondersteunen bij de ontwikkeling van apparaten met e-sim-integratie.

Niet alleen Google maakt zich sterk voor de 'kaartloze' technologie. Ook de iPhone Xs en Xr beschikken over een e-sim náást een slot voor een klassiek simkaartje. Zodra een telecomoperator de mogelijkheid activeert kunnen gebruikers van Apples nieuwste smartphones zo twee telefoonnummers door elkaar gebruiken, bijvoorbeeld om zakelijke en privé-oproepen van elkaar gescheiden te houden.

Google

Reacties mogelijk gemaakt door CComment