Microsoft zou een nieuwe browser gebaseerd op de techniek achter Google Chrome willen lanceren. Ook wordt er gewerkt aan een lichtgewichten versie van Windows, bedoeld voor goedkope laptops.

 

windows 10 microsoft surface AFP

Micrrosoft

Microsoft zou deze week een nieuwe browser aankondigen, die zijn pas drie jaar oude browser Edge zou vervangen. Dat schrijven de techsites The Verge en Windows Central.

Microsoft zou daarbij gebruik maken van de Chromium-engine, de technologie van Google voor zijn Chrome-browser. Google biedt dit aan als een opensourceproject. De Edge-browser is gebaseerd op EdgeHTML, dat door Microsoft zelf is ontwikkeld. De technologie van Google staat over het algemeen bij ontwikkelaars bekend als beter en sneller in het overnemen van nieuwe technologieën. 

'Microsoft Windows Lite'

Tegelijkertijd zou er aan een lichtgewicht besturingssysteem worden gewerkt, vergelijkbaar met ChromeOS waar de Chromebooks mee werken. Volgens IT-site Petri gaat het systeem 'Windows 10 Lite' of alleen 'Lite' heten. 

Het nieuwe systeem zou erg uitgekleed zijn en daardoor alleen op budgetlaptops gericht zijn. 'Windows 10 Lite' zou alleen web-apps en Universal Windows-apps draaien en erg snel opstarten. Ook zou het systeem alleen voorgeïnstalleerd op laptops beschikbaar zijn.  Volgens Brad Sams kan de interface van de Lite-versie van Windows anders worden dan die van het huidige Windows 10. 

Reactie op Chrome OS

Het zou na het geflopte Windows RT en Windows 10 S de derde poging zijn om een meer afgesloten besturingssysteem te creëren, zoals Chrome OS en iOS.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment