Google is begonnen met het aanbieden van een gesproken nieuwsbulletin in Google Assistant, onder meer op slimme speakers. Voor de functie werkt de zoekgigant samen met media om gebruikers gepersonaliseerde bulletins aan te bieden.

 

De bedoeling is dat als gebruikers 'Play The News' zeggen, Assistant een bulletin samenstelt met items waarvan het algoritme denkt dat gebruikers er interesse in hebben, zegt Google. Dat kunnen korte items zijn van onder de minuut, maar het bulletin kan later ook items gaan bevatten van enkele minuten of zelfs meer dan een kwartier.

De bedoeling is dat gebruikers het nieuws kunnen luisteren van media als The New York Times, The Washington Post en Cnet. Die moeten daarvoor aparte feeds maken met nieuwsitems. Google heeft daarvoor richtlijnen opgesteld, waarin onder meer staat dat media woorden met tijdsaanduidingen en woorden als 'breaking' moeten vermijden.

Google heeft de aanmelding om mee te doen met een eigen feed opengesteld voor alle Engelstalige media. De functie is vooralsnog te gebruiken voor een beperkt aantal Google-klanten in de Verenigde Staten. Wanneer en of de functie naar andere landen en talen komt, is nog niet bekend.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment