Google komt met verbeteringen voor Assistent waarbij je gesproken nieuwsberichten kan beluisteren die aangepast zijn aan jouw persoonlijke interesse.

 

Gesproken nieuws

Google News komt met een volledig nieuwe toepassing voor Google Assistent. Je kan weldra in de Verenigde Staten aan je smart speaker of telefoon vragen om de laatste nieuwsberichten af te spelen. Het gaat hierbij om een nieuwsfeed die wordt afgespeeld van korte nieuwsberichtjes. Bovendien zijn de onderwerpen ook aangepast aan jouw persoonlijke interesses, precies zoals je nu als smartphoneliefhebber al nieuwsberichten van Androidworld te zien krijgt in Google Discover.

De nieuwe toepassing werd door Google voorgesteld in onderstaande video. Je kan op elk moment van de dag even aan Google Assistent het laatste nieuws opvragen. 's Morgens tijdens het wakker worden, op weg in de trein naar het werk, of 's avonds tijdens het joggen. Assistent stelt telkens het nieuws voor en vervolgens wordt het item voorgelezen door een journalist van het nieuwsmerk in kwestie.

Je eigen radio 24/7

Google spreekt over een eigen radio voor elke gebruiker. Een die op aanvraag beschikbaar is en waar je de hele dag naar kan luisteren. Je krijgt zo nieuws te horen de hele dag door op basis van je eigen interesses. Het bepalen van welke informatie voor jouw relevant is, gebeurt volgens de AI van Assistent. Momenteel werkt Google samen met nieuwspublicaties van over de hele wereld om de toekomst van gesproken nieuws te verkennen. Er is een samenwerking met: Associated Press, Hollywood Reporter, Universo Online, South China Morning Post en nog 16 andere publicaties.

De nadruk ligt op het feit dat je op elk gewenst moment kan luisteren en zo een andere beleving krijgt. Neem nu het voorbeeld van de LG G7 ThinQ die een bootloop-probleem had. Androidworld kwam telkens met nieuwe updates. De bedoeling is dat je via de gesproken nieuwsberichten ook een paar uur later updates kan horen van nieuwsberichten die je eerder al hebt beluisterd.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment