Instagram heeft het chatgedeelte van zijn mobiele app uitgebreid met een walkietalkie-functie. Daardoor kan je voortaan ook met spraakberichtjes op foto's reageren, zonder dat je meteen een videochat hoeft te starten.

In het chatgedeelte van Instagram verschijnt sinds de jongste update een microfoonicoontje in het tekstinvoerveld. Om een boodschap op te nemen houd je het knopje zo lang als nodig ingedrukt, net als bij een walkietalkie. Eenmaal losgelaten wordt de boodschap automatisch verstuurd. Maar zolang de ontvanger het niet heeft beluisterd, kan je het bericht nog steeds wissen door de geluidsgolf kort ingedrukt te houden.

Het is niet voor het eerst dat Instagram-eigenaar Facebook zich met voice messages inlaat. Facebook Messenger en Whatsapp, twee andere populaire diensten van het bedrijf, beschikken al sinds 2013 over een soortgelijke functie. Dat de walkietalkie-functie juist nu overwaait naar Instagram is waarschijnlijk geen toeval. Vooral jongeren keren Facebook massaal de rug toe, terwijl de fotodeelapp - zeker onder de jeugd - voorlopig onverminderd populair blijft.

De nieuwe functie is zowel beschikbaar in de Android-app als in de iOS-versie van Instagram.

Instagram Walkietalkie

Reacties mogelijk gemaakt door CComment