Samsung zal zijn Galaxy S10-telefoons op 20 februari presenteren en op 8 maart uitbrengen. Dat meldt Gizmodo. Dat is een week voor telefoonbeurs Mobile World Congress in Barcelona, waar Samsung vaak nieuwe Galaxy S-modellen heeft laten zien.

Samsung Galaxy S10

Gizmodo claimt dat Samsung Unpacked, de naam voor de presentatie van toestellen uit onder meer de Galaxy S-serie, plaatsvindt op de woensdag voor op maandag de deuren van Mobile World Congress openen. Dat is eerder dan afgelopen keren, toen Samsung op zondagavond voorafgaand aan de beurs een persconferentie hield. De release komt wel overeen met de timing van afgelopen jaren; Samsung bracht zijn Galaxy S-telefoon vaker uit in maart.

Bovendien zegt Gizmodo prijzen te hebben. De kleinste versie, een toestel met 5,8"-scherm zonder krommingen aan de zijkant, zou 669 Britse pond kosten in een configuratie met 128GB opslag. De Galaxy S9 heeft een adviesprijs van 699 Britse pond, met 64GB-opslag. De reguliere S10 met 6,1"-scherm zou 799 pond kosten, terwijl de grotere S10+ vanaf 899 pond zou kosten, met een 1TB-versie voor 1299 pond. Die 1TB-variant klinkt geloofwaardig; Apple heeft vorige maand een iPad Pro met die configuratie uitgebracht.

Gizmodo zegt verder van bronnen vernomen te hebben dat diverse eerdere geruchten kloppen, zoals dat de toestellen een scherm krijgen met een gat erin voor de frontcamera. Daardoor is de irisscanner verleden tijd, omdat die meer ruimte zou innemen. Wel zit er achter het scherm een ultrasone vingerafdrukscanner. Dat is een andere techniek dan de optische vingerafdrukscanner van bijvoorbeeld de OnePlus 6T en Huawei Mate 20 Pro. Die twee dit najaar uitgebrachte telefoons werken met een camera achter het scherm om de vingerafdruk te zien, terwijl de S10 zal werken met geluidsgolven om de vingerafdruk te herkennen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment