Verschillende fabrikanten van hardware spelen al een tijdje in op de verhoogde interesse van mensen in hun gezondheid door deze op allerlei manieren in kaart te brengen. Voorbeelden hiervan zijn het meten van je hartslag, je attent maken dat je al een hele tijd zit en je (onder lichte dwang) een half uurtje per dag te laten bewegen. Enorm nieuw is dat niet, want in 1986 had Puma met zijn RS-Computer schoenen het idee al om een niet zo subtiele computerchip in een paar schoenen in te bouwen. De verzamelde data werd vervolgens via een 16-pin kabel op je computer gezet.

Puma brengt deze RS-Computer schoenen dit jaar terug in een vernieuwde versie. Dat houdt in dat de kabel nu vervangen wordt door een bluetooth-verbinding met je smartphone, die bijgestaan wordt door een 3-axis accelerometer en een geheugen dat zo'n dertig dagen aan loopgegevens moet kunnen opslaan. De batterij is ten slotte herlaadbaar via een usb-kabel.

Als je de schoenen te pakken wil krijgen, zal je wel geluk moeten hebben, want er zullen wereldwijd slechts 86 genummerde exemplaren verkocht worden. De schoenen worden vanaf 13 december verkocht in de Puma-winkels van Berlijn, Tokio en Londen.

Puma RS Computer

Reacties mogelijk gemaakt door CComment