Samsungs nieuwe toestel, de Galaxy A8s, is de eerste smartphone met een Infinity O-scherm. Dat is een speciaal schermpaneel dat naast de opvouwbare smartphone van het merk werd getoond. Het idee is simpel: er zit een uitsparing in het scherm, waar de selfiecamera in zit. Zo is er geen notch meer nodig. De Samsung Galaxy S10 gaat er naar verluidt gebruik van maken.

 

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 Infinity-O

Toen de Galaxy A8s onthuld werd, was het gat wel even wennen. De uitsparing is namelijk een stuk groter dan de leaks ons hadden doen geloven. Alsnog is het een subtielere oplossing dan een grote inham, maar de uitsparing valt allesbehalve weg.

Betekent dat slecht nieuws voor de Samsung Galaxy S10? We rekenen op drie modellen: een 5.8-inch, een 6.1-inch en een 6.4-inch model. Alle drie de varianten krijgen een Infinity O-scherm, soms zelfs met twee gaten voor een dubbele selfiecamera.

Na het verontrustende grote gat van de A8s komt de doorgaans betrouwbare leaker IceUniverse met goed nieuws. Hij heeft een vermeende screen protector van de Galaxy S10 gedeeld op Twitter, naast een foto van de Samsung Galaxy A8s. De geruchten lijken te kloppen: de Galaxy S10 krijgt een kleinere uitsparing.

Opnieuw worden hiermee ook de nog dunnere schermranden bevestigd. Het gaat om een screen protector voor het 6.1-inch model. Door de dunnere schermranden wordt die variant echter waarschijnlijk net zo compact als de Samsung Galaxy S8, maar dan met een nieuwe beeldverhouding: 19:9.

Wordt vervolgd! In februari gaat Samsung zijn nieuwe toestellen naar verwachting onthullen, dus dan horen we meer. Neem tot dan dit soort nieuws altijd met een flinke korrel zout.

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment