De iPhone is niet meer de meest gebruikte telefoon onder Nederlandse werknemers. Zakelijke bellers gebruiken nu net iets vaker een telefoon waarop Android draait, het besturingssysteem van Google. Dit besturingssysteem draait op 41% van alle telefoons.

Het gebruik van het besturingssysteem van Apple is iets gezakt naar 39% van alle zakelijke telefoons. Op de overige telefoons werkt vooral Windows. Blackberry, ooit heer en meester op de zakelijke markt, is amper nog in gebruik, zo blijkt uit een onderzoek van Computer Profile onder Nederlandse bedrijfsvestigingen met vijftig of meer medewerkers.

Apple

 

Dat Android goed is vertegenwoordigd, komt vooral doordat het besturingsysteem op verschillende merken in gebruik is. Samsung-telefoons gebruiken dit systeem, maar ook bijvoorbeeld toestellen van HTC. Hierdoor komt het uiteindelijke aandeel op 41%.

Op merkniveau is Apple nog wel het grootste. De meeste zakelijke telefoons (ruim 37%) zijn van deze fabrikant. Bij de overheid ligt het percentage zelfs op 46%. Samsung volgt met 31%, maar daarmee is de Koreaanse fabrikant wel aan een stevige opmars bezig. Enkele jaren geleden was het aandeel nog maar 18%.

Begin deze maand kondigde Google ook aan met een eigen toestel te komen, de Google Pixel. Juist die richt zich op de rijkere consument, en moet daarmee de strijd aangaan met de nieuwere iPhones.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment