Google onthult allerlei interessante cijfers over Google Assistent. Zo is de digitale assistent aan het einde van januari beschikbaar op 1 miljard apparaten.

 

Hey Google

Google Assistent neemt een vlucht

In 2016 werd Google Assistant samen met de Google Home aangekondigd op de ontwikkelaarsconferentie Google I/O. Tijdens Google I/ O van mei 2017 werd bekend gemaakt dat Google Assistant toen actief was op 100 miljoen apparaten zoals telefoons, auto's, tv's, speakers, horloges, en nog meer. Twee jaar later, tijdens Google I/O in mei 2018, gaf Google aan dat er tot dan toe in totaal 500 miljoen apparaten met Google Assistent beschikbaar waren. Nu meldt Google via een blogpost dat Google Assistent aan het einde van januari beschikbaar zal zijn op 1 miljard apparaten.

Onlangs maakte Amazon bekend dat zijn digitale assistent Alexa op meer dan honderd miljoen apparaten te vinden is.

Hey Google

Deze verviervoudiging heeft volgens Google Assistent onder andere te maken met de uitbreiding in ondersteunde talen waaronder natuurlijk de Nederlandse taal in juli van 2018. De digitale assistent spreekt nu 30 talen in 80 landen. Daarnaast kan de Google Assistent twee talen tegelijk praten.

Smarthome en Google Assistent

Ook de uitbreiding van ondersteunde smarthome-apparatuur is verantwoordelijk voor de toename in het gebruik van Google Assistent. Je kan nu meer dan 10.000 smarthome-apparaten van 1.600 merken met Assistent bedienen. In mei stond dit aantal nog op 5.000.

Verder waren de smart displays tijdens de feestdagen een veel gekocht product. Er zijn er tijdens deze periode miljoenen van over de toonbank gegaan. Van de zeven smart displays was er een een Google Home Hub. Er zijn ook vele nieuwe exemplaren aangekondigd zoals deze van LG en deze van Whirlpool.

Op de elektronicabeurs CES in Las Vegas die van 8 januari tot en met 11 januari plaatsvindt, zal Google nog meer nieuws bekend maken over de mogelijkheden waarmee Google Assistent je tot dienst kan zijn.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment