De Samsung Galaxy S10 Lite krijgt hoogstwaarschijnlijk een plat 5.8-inch scherm. Zonder gebogen schermranden dus. Daarmee wordt het de eerste Samsung Galaxy S10 Lite sinds jaren met een dergelijk design, de Active-varianten daargelaten. Samsung Galaxy S10 Lite benchmarktest.

 

De Lite-term doet meteen denken aan een mid-range toestel, maar vergis je niet. Verschillende betrouwbare leakers wezen er eerder al op dat het qua schermformaat en design een Lite-model is, maar dat het onder de motorkap nog steeds een krachtpatser zal zijn.

Een gelekte benchmarktest lijkt dat nieuws te bevestigen. De Samsung Galaxy SM-G970U komt daar voorbij, het modelnummer waarvan we al weten dat het bij de Samsung Galaxy S10 Lite hoort. Het toestel had tijdens de test 6GB aan werkgeheugen en een Qualcomm processor met de codenaam msmnile.

Geen mid-range model

De afgelopen maanden zijn er meerdere benchmarks opgedoken met hetzelfde moederbord. Het goede nieuws? Daarbij ging het keer op keer om de Qualcomm Snapdragon 855, de krachtigste Android chip van dit moment. Daardoor is het nu zo goed als zeker dat de Galaxy S10 exact dezelfde krachtige chip als de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus krijgt.

De reguliere Samsung Galaxy S10 draagt het modelnummer SM-G973, de Galaxy S10 staat bekend als de SM-G975. Doordat de Galaxy S10 Lite toch iets minder werkgeheugen heeft dan de nieuwste flagships, zijn de resultaten erg goed, maar niet denderend. De Sony Xperia XZ4 behaalde bijvoorbeeld onlangs een hogere score.

Neem die score echter voorlopig met een flinke korrel zout. De geteste Galaxy S10 draait op een ongepolijste versie van Android 9. Zelfs de Samsung Galaxy S9 komt met de Snapdragon 845 namelijk iets hoger uit.

 

Samsung Galaxy S10 Lite benchmarktest

Samsung Galaxy S10 Lite benchmarktest

Bron : Geekbench

Meer Samsung Galaxy S10 nieuws kan je hier terug vinden.
Alles over het merk Samsung kan je hier terug vinden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment