Google bouwt op de techbeurs CES 2019 uit met een heuse pretparkattractie die ons doet denken aan de klassieker 'It's a Small World' in Disneyland. Tijdens het ritje worden de verschillende manieren uit de doeken gedaan waarop je de Google Assistant kan gebruiken. Google heeft ook aangekondigd dat er momenteel 100 miljoen toestellen zijn die draaien op de Google Assistant.

Google

Google bouwt

Het is nog maar de tweede keer dat Google zich laat zien op CES, maar ze willen duidelijk imponeren. Zo heeft het techbedrijf een pretpark-attractie.

Gelijkenis met Disneyland

En die lijkt wel heel erg op het Disneyland-ritje It's a Small World. We krijgen de verschillende manieren te zien waarop Google Assistant gebruikt kan worden. Dat is de AI-rivaal van Alexa (Amazon) en Siri (Apple).

100 miljoen toestellen

"Als je dit ritje uitzit, weet je hoe de Google Assistant behulpzaam kan zijn tijdens het reilen en zeilen in je leven", zegt een Google-woordvoerder aan de Amerikaanse website Business Insider. "Dat gebeurt thuis, in de wagen en onderweg door het leven van een kleine familie te volgen."

Google heeft ook aangekondigd dat er nu 100 miljoen Google Assistant-toestellen in omloop zijn.

Speelplaats van 2018

Vorig jaar pakte Google nog uit met een speelplaats voor CES-bezoekers. Er stond ook een kauwgomballenapparaat dat de prijzen aangaf van onder meer Google Home-toestellen en Nest-bewakingscamera's. Door hevige regenval overstroomde de constructie toen echter.

 

 

Hier vind je meer nieuws items terug over Google.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment