Chrome, de internetbrowser van Google, gaat vanaf 9 juli wereldwijd advertenties blokkeren op websites die gebruikers met trucjes of misleiding 'vervelende' advertenties voorschotelen.

chrome

Mensen uit alle landen van de wereld die websites bezoeken die 'vervelende' advertenties vertonen, zien vanaf juli helemaal geen reclames meer op die pagina, maakt Google op zijn blog bekend.

Chrome blokkeerde vanaf december in Europa, de Verenigde Staten en Canada al advertenties op websites die zich schuldig maken aan misleiding.

 

Onder misleiding verstaat Google advertenties die plots op een website tevoorschijn komen, advertenties die gebruikers niet kunnen ontlopen door te scrollen. Ook video's die automatisch afgespeeld worden en daarbij zijn voorzien van geluid, zijn door het bedrijf als 'vervelend' aangemerkt.

Websitebeheerders die dit soort advertenties toestaan, lopen het risico dat Chrome alle reclames op de pagina blokkeert. Op die manier moeten websites gedwongen worden om alleen 'gebruikersvriendelijke' reclames te tonen.

Hier vind je het laatste nieuws over Google

Reacties mogelijk gemaakt door CComment