Signify, het bedrijf dat de slimme Philips Hue-lampen maakt, heeft op CES 2019 een nieuwe functie aangekondigd waarmee je wakker wordt dankzij je lampen via een Google Assistent-commando.

slapende honden op een bed

Philips Hue

Opstaan kan soms soms een kleine uitdaging zijn, maar Signify, het vroegere Philips Lighting, wil die pijn nu verzachten. Een nieuwe functie voor Philips Hue laat je op een subtiele en natuurlijke manier wakker worden met je smart-lampen die in een periode van een halfuur. Je lichten gaan in die tijd zachtjes branden en op het einde een stuk feller, alsof de zon opkomt en je lichaam zo van nature begrijpt dat het tijd is om op te staan. 

De nieuwe wekfunctie werkt ook in combinatie met Google Assistent. Vanaf maart, als de functie gelanceerd wordt, kan je aan Assistent vragen: "Hey Google, maak me zacht wakker". Vervolgens gaat Philips Hue dan samenwerken met de wekker die je hebt ingesteld. De functie zal ook te vinden zijn in de Philips Hue-app waardoor je zelf het tijdschema voor het wekken kan aanpassen. Je kan ook in een keer meerdere wekkers instellen in verschillende kamers en je kan bepalen welke lampen je ervoor wil inzetten en welke niet. 

Philips lamp

De Philips Hue Go-lamp die draagbaar is, lees onze review hier

Bewegingssensor

Signify heeft ten slotte ook een bewegingssensor gelanceerd op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, de Outdoor Sensor. Die dient als een accessoire voor je slimme buitenverlichting, want je kan dankzij de sensor je lampen bijvoorbeeld automatisch laten branden aan de voordeur als je 's avonds na je werk thuis komt. De Outdoor Sensor kan ook dienen om inbrekers af te schrikken want je kan instellen om de sensor ook lampen in je huis te laten branden bij gedetecteerde beweging.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment